Η Σουηδία θα λανσάρει την ψηφιακή ταυτότητα που μπορεί να αποθηκευτεί στο smartphone του χρήστη

Swedish banks consortium BanksID digital ID card on smartphone

Η Bank ID, ο σουηδικός πάροχος υπηρεσιών ψηφιακής ταυτότητας που ανήκει σε επτά σκανδιναβικές τράπεζες, πρόκειται να αναπτύξει μια ψηφιακή ταυτότητα με κωδικό QR, την οποία οι Σουηδοί πολίτες θα μπορούν να δημιουργούν, να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν στο smartphone τους.

Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιούν την ψηφιακή ταυτότητα είτε με το σουηδικό διαβατήριο είτε με τη σουηδική εθνική ταυτότητα και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιούν όταν τους ζητείται να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους ή να αποδείξουν την ηλικία τους από εμπόρους, παρόχους υπηρεσιών και άλλες εταιρείες που υποστηρίζουν την υπηρεσία BankID.

Εκτός από την εικόνα προσώπου, το όνομα, τον αριθμό ταυτότητας και την ηλικία του κατόχου, η ψηφιακή ταυτότητα θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR που οι εταιρείες θα μπορούν να σαρώνουν για να πιστοποιούν την ταυτότητα και εφέ στην οθόνη που θα δείχνουν ότι η κάρτα είναι ενεργή.

Μέτρα ασφαλείας
“Όταν πατάτε στην οθόνη, η εικόνα θα θολώνει στο σημείο που πατάτε και θα ακούγεται ένας ήχος. Ο ήχος θα αλλάζει ανάλογα με τη διάρκεια που θα πατάτε την οθόνη”, εξηγεί η BankID.

“Με αυτά τα εφέ, ο επικυρωτής μπορεί να διασφαλίσει ότι η ψηφιακή κάρτα ταυτότητας είναι ενεργή και όχι μια ψεύτικη ακίνητη εικόνα”.

“Η ασφάλεια βασίζεται στα ίδια σταθερά θεμέλια με τις ταυτότητες και τις υπογραφές BankID, με κάποιες προσθήκες για ένα φυσικό περιβάλλον”, προσθέτει η BankID.

“Όταν ένα άτομο επιθυμεί να παρουσιάσει την ψηφιακή του ταυτότητα, πρέπει πρώτα να επαληθεύσει την ταυτότητά του στην εφαρμογή BankID. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η ταυτότητα του ατόμου επαληθεύεται κάθε φορά. Δεν θα είναι δυνατή η επίδειξη μιας άκυρης ψηφιακής ταυτότητας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο οι εταιρείες και τα καταστήματα να δέχονται κατά λάθος άκυρα έγγραφα ταυτότητας”.

Η Bank ID είναι θυγατρική της Finansiell ID-Teknik BID, μιας εταιρείας που ανήκει σε επτά σκανδιναβικές τράπεζες – Danske Bank, Handelsbanken, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank, SEB, Skandiabanken και Swedbank.

Πηγή: NFCW

error: Content is protected !!
Scroll to Top